luni, 8 mai 2017

Bundita

mai 08, 2017 0 Comments
Tu stii ce este aceea o bundita? Ei bine, exista foarte multe denumiri uzuale pentru aceleasi lucruri, dar in cazul de fata cu siguranta stii ce e aceea o vesta. O bundita reprezinta acelasi lucru cu mentiunea ca are legatura cu motivele traditionale romanesti si este un arhaism care s-a mentinut pana in zilele noastre.

Portul traditional


Fiecare cultura are un anumit tipar si anumite valori pe care se bazeaza majoritatea creatiilor populare.


Bundita poate fi purtata atat de barbati cat si de femei si reprezinta unul din articolele elementare ale portului traditional romanesc. In functie de fiecare zona sau regiune a tarii bundita poate fi facuta din mai multe materiale specifice si pentru anotimpuri calduroase sau reci.

Diferente regionale 


Fiecare zona din Romania are cateva motive traditionale specifice care sunt aplicate nu doar bunditelor ci si altor elemente vestimentare clasice. De exemplu, florile (trandafiri sau lalele) sau diferite personaje stilizate sunt cateva motive ce se regasesc mai mult in anumite zone. De asemenea, culorile folosite au un anumit simbol specific cum ar fi rosul - simbolizeaza viata. Alaturi de rosu, albastrul si verdele sunt doua nuante care semnifica natura si fortele divine.

duminică, 7 mai 2017

Aparitia unui bebelus in viata ta este un moment foarte important, iar ingrijirea lui necesita foarte multa atentie si grija. De aceea produsele pe care le folosesti ar trebui sa fie special formulate, sa contina ingrediente naturale si sa nu aiba efecte adverse. Iti oferim o alternativa naturala, organica, ce nu are efecte adverse si te poate ajuta sa ai grija de bebelusul tau. Este vorba de uleiul de cocos organic pe care sa il folosesti pentru bebelusul tau. Cum il poti folosi si care sunt beneficiile lui vei afla daca citesti articolul in continuare.


De ce sa folosesti uleiul de cocos pentru bebelusul tau? 


Uleiul de cocos are multe beneficii asupra sanatatii copilului tau, iar proprietatile sale antiinflamatorii, antibacteriene si antifungice sunt principalele care vin in ajutorul tau, atunci cand bebelusul sufera de anumite afectiuni. Este de departe unul dintre cele mai hidratante si naturale uleiuri pe care le poti folosi pe pielea sensibila a bebelusului. Iata in ce cazuri poti folosi uleiul organic de cocos pentru bebelus.


Scalp uscat


Scalpul uscat se recunoaste prin prezenta unor cojite pe capul bebelusului care se descuameaza. Acest proces poate fi oprit cu multa hidratare din partea uleiului de cocos. Aspectul de matreata este uneori datorat frecarii capului beblusului de perna sau de caciula, din cauza faptului ca nu poate inca sa isi tina capul intr-o pozitie fixa. Pentru a scapa de aceasta problema maseaza scalpul bebelusului cu putin ulei, in special zona afectata. Lasa uleiul de cocos sa actioneze aproximativ 20 de minute si foloseste o perie moale pentru parul bebelusilor si inlatura cojitele de piele. Dupa acest proces, limpezeste parul bebelusului cu apa calda.


Eczeme


Eczemele nu sunt afectiuni foarte grave, dar pielea sensibila a bebelusilor poate avea de suferit in urma lor. Pentru a reduce cat mai mult disconfortul bebelusului tau, foloseste ulei de cocos si maseaza intregul corp inainte si dupa baie, pentru a-i oferi pielii hidratarea de care are nevoie. Daca vei face acest lucru regulat, eczema bebelusului tau va disparea treptat.


Iritatii din cauza scutecelor


Iritatiile care apar din cauza scutecelor sunt frecvente si apar la aproape toti bebelusii, chiar daca ai prevenit acest lucru cu creme sau pudra pentru bebelusi.  Acest tip de iritatie se poate extinde daca ramane netratata. Uleiul de cocos actioneaza ca o bariera si previne alte iritatii, dar poate sa hidrateze si sa calmeze pielea iritata. Aplica in zona scutecului dupa fiecare baie si uneori cand schimbi scutecul. Maseaza uleiul de cocos in special in locurile unde piele se cuteaza si e posibil sa apara iritatii.

Uleiul organic de cocos este o solutie pentru parintii care vor sa aiba grija de bebelusii lor intr-un mod cat mai natural, folosind doar produse organice. Tu l-ai incercat?

miercuri, 3 mai 2017

M-am trezit devreme si am ajuns in Cotroceni, unde m-am intalnit cu Caius. Pana aici toata lumea fericita ! (in sensul ca pe cine ar deranja sa ne vedem?) Am parcat masina pe o strada unde isi avea culcusul o pisica alba, cu parul lung ce si-a intins nasucul sa-mi miroasa degetul, avea un nas roz, umed si rece - semn de sanatate si voie buna. Eu si Caius mergeam in acelasi ritm alert spre gradina Botanica fara sa ne dam seama de ce ne plimbam de parca am intarzia la un curs cu Sandu. Am gasit Gradina Botanica aproape neschimbata, dat fiind ca a fost unul dintre locurile in care veneam in copilaria mea sa invat sau sa citesc Mary Poppins… nu exista Harry Potter… O multitudine de culori si texturi vegetale se proiectau pe cerul clar si albastru, iar razele soarelului mangaiau penele ratzelor ce-si luam micul dejun in lacul central. Mirosul trandafirilor se simtzea… dar pentru Caius nu era suficient de puternic. M-am simtit ca acum 100 de ani… ne plimbam fara sa ne tzinem de mana, unul langa altul, discutam intortochiat si cu un farmec aparte, ne faceam viatza mai complicata doar pentru ca ne permiteam. Si-a aparins o tigara si singurul lucru care am putut sa-l fac a fost  sa-mi strecor degetele printre ale lui doar pentru dorintza de a ma sti fumand. Am inteles ca mierlele (?) nu sunt romantice… eu mereu am avut impresia ca glasuiesc minunant, se pare ca amicul meu evreu are complet alte pareri Pot sa spun ca m-am simtit minunat avand in vedere circumstantele in care ne aflam, si in care n-ar fi trebuit sau meritat sa ma simt bine…

Follow Us