Buna ziua, bine ati venit pe la mine. Eu una, sunt foarte departe de a fi o mare priceputa intr-ale gatitului, dar nu vreau sa mananc ceva ce nu-mi place. De aceea, indraznesc sa prepar noutati. Cu ajutorul lui Dumnezeu, imi cam reuseste ceea ce incerc si, cand se intampla aceasta, ma grabesc sa impartasesc retetele cui cunosc si eu. Daca doriti sa cititi pana la capat acest articol al meu, poate va vor placea si voua propunerile mele. Crema de dovleac cu stafide si nuci Pentru aceasta reteta, ne trebuie: 1 kg dovleac, 200 g zahar (eu am pus 150 g, n-am vrut asa dulce), 100 g nuci macinate (e bine sa nu le faceti pulbere, ci sa le lasati mai mari; pastrati 6-9 jumatati, pentru ornat; pentru un gust mai bun, prajiti-le putin in cuptor, sau la microunde), 100 g stafide, 2 linguri smantana si coaja rasa de lamaie. Fierbem cu apa cat sa le acopere cubuletele de dovleac, le scurgem si le pasam cu mixerul, (cu ce zdrobiti cartofii pentru piure este la fel de bun). Amestecati cu restul ingredientelor, turnati in castronele, ornati-le cu jumatatile de nuca si…pofta buna! Este o reteta care merita incercata, cel putin. Mie mi-a placut. Copanele cu masline Sunt necesare pentru aceasta reteta foarte bogata la gust: suc de rosii, 400g ciuperci, 100 g carnati afumati, 100 g masline, 2 cepe, 8 copanele, patrunjel proaspat, ulei, sare, piper. Se face asa: calim un minut carnaciorii taiati rondele in 5 linguri de ulei. Scoatem rondelele de carnaciori, punem ceapa tocata marunt, o calim tot un minut si adaugam copanelele, rumenindu-le putin. Punem ciupercile si sucul de rosii si fierbem la foc potrivit aprox. 45 min. Punem maslinele, carnaciorii si condimentele si mai fierbem 15 min. Ornam cu patrunjel tocat, si mancarea este gata. Este foarte buna si, vazand ingredientele, intelegeti de ce. Doar daca, din cine stie care pricina, nu va place vreunul din aceste ingrediente si atunci, ce sa zic? Mie-mi plac mult ciupercile si tot ce contine reteta, va ramane una dintre specialitatile mele, cat voi trai. Succes si, din nou, mancati cu placere!
luni, 31 decembrie 2018
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu